Mijn mama hartje had een troost olietje nodig! Want had ik mij afgelopen dinsdag een bult verschrokken! Ik zat aan de laptop online opleiding te volgen toen ik plots gestommel hoorde op de trap. Een huilende Bowen (mijn 4jarige zoon) en een hoofdschuddende Baldo (mijn echtgenoot) stonden plots naast mij in de praktijk.

Bowen hield een washandje vol ijsblokken tegen zijn hoofd gedrukt en ik voelde de bui al hangen... Dikke dikke tranen, en in het gewoonlijke Bowen-drama : "mama, ik heb zo'n pijhijhiiiijjjnnnn"
Toen ik het washandje van zijn hoofd wegnam, werd me meteen duidelijk waarom... Een super super dikke buil! Papa vertelde mij dat hij weer eens, ondanks de vele waarschuwingen, op de zetel (bank, voor de nederlanders 😉) aan het springen was en er vanaf getotterd is, pal met zijn hoofd tegen de aquariumkast....

Een olie voor mijn mama hartje: maar eerst mijn kleine man

Nu, ik sprong meteen recht en begon in mijn oliën te rommelen. Om mijn zoontje af te leiden, liet ik hem mee 'kiezen'. Niet echt natuurlijk want ik weet heus wel wat erop te doen, maar ik weet dat zijn lievelingskleur blauw is en laat nu de Panaway  - de held bij zulke ongelukjes - net een blauw etiket hebben. Waarom Panaway? Wel, in Panaway zit Helychrisum olie. En die olie is dé ideale partner bij valpartijen, builen, blauwe plekken, enzoverder...

Verder nam ik ook de frankincense. Mijn zoon is namelijk nogal van de overgrote emoties, en met frankincense of white angelica krijg ik hem meestal wel rustig. Ik vertelde reeds hierover in een vorig blog. In dit geval koos ik voor de frankincense omdat die nu net ook een weldaad is voor zijn tere huid.

Ik druppelde van elke olie wat op zijn washandje samen met wat draagolie om te verdunnen. En zo heeft hij een half uurtje met het washandje tegen zijn hoofd op mijn schoot wat zitten wiegen en uitsnikken. Hij kroop in bed en toen we een paar minuten laten gingen kijken, lag hij te slapen, nog steeds met het washandje tegen zijn hoofd *smelt* (niet alleen het ijs, maar ook mama's hartje)

Een olie voor mijn mama hartje: even tot mezelf komen

Zelf toch ook maar even een olie erbij genomen, dit soort voorvallen zijn echt niet goed voor mijn mama hartje. Ik had wat nodig om terug tot mezelf te komen dus toch wel even boven de Stressaway en Peace&Palming gehangen! Ongerust als ik was, heb ik ook weinig geslapen. 
Regelmatig toch maar even gaan checken of alles nog oké was. Maar mijn zoon is een echte bikkel en de dag erna deed het zo goed als geen pijn meer en was de buil al een flink stuk geminderd. Wel vroeg hij meteen weer achter olietje, de schat. Ik vind het heerlijk om te zien dat mijn kinderen die goede gewoontes zo overnemen. Dat is een goede start voor later als ze zelf kindjes hebben.
 Children learn what they live, so when they grow up, they wil live what they have learned!

Een olie voor mijn mama hartje: het zal niet de laatste keer zijn!

Blauw is de buil nooit echt geworden (de rest van zijn gezicht anders wel: van de stiften! Ook typsich Bowen 😂). Ik had eigenlijk verwacht dat het 's morgens helemaal zwart ging zien, maar enkele dagen was het plots geelgroen dus de olietjes deden precies toch wel hun werk.

Nu, het was niet de eerste keer dat zoiets gebeurde, en ik twijfel er niet aan - mijn zoon kennende - dat dit zeker ook niet de laatste keer zal zijn. Volgens mijn dochter was hij de volgende dag op een onbewaakt moment alweer gewoon op de zetel (bank) aan het springen alsof er nooit iets gebeurd was. Soms is hij een beetje hardleers, mijn bijzondere mannetje 😄.

Een olie voor mijn mama hartje: herken jij dit ook?

Zijn er hier nog mama's (of tantes, of grootouders) die zo'n kleine bandiet in de familie hebben? Ik hoor graag ook over hun avonturen! Laat ze zeker achter in de reacties en laat ons meegenieten van de deugnieterij 🙃😊


0 Comments

Leave a Comment