Make-Up Remover vind je in overvloed in elke winkel maar veel vrouwen, waoronder ikzelf vinden het gevoel van olie niet zo lekker op de ogen. Ook stel ik mij altijd vragen of ik mijn huid ûberhaupt wel reinig, want wie weet wat er allemaal ik zo'n flesje zit? Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb altijd het gevoel dat ik net vies achterblijf. Heb jij dat ook? Lees dan zeker verder, want ik heb een paar leuke natuurlijke tips en receptjes gevonden.

Natuurlijke Make-up Remover : zonder olie!

Wat heb je nodig?
  • 250ml glazen pot of sprayfles (als pot gebruik ik gewoonlijk een oude jam-pot ofzo)
  • 25 make-up pads (ik heb hier wasbare gekocht, ik hou van zero waste!)
  • 1/4 cup gedestilleerd water (= ongeveer 60ml)
  • 1/2 eetlepel babyshampoo (ik gebruik de kidscents shampoo van YL omdat ik zeker weet dat deze ook 100% natuurlijk is)
  • 2 eetlepels toverhazelaar
  • 1 druppel lavender essentiële olie (of frankincense) 

Je kan eventueel ook teetrea bijvoegen voor een zuivere huid maar dat zou ik zelf niet zo op mijn ogen gebruiken. Teetrea is wel ontzettend goed voor de onzuivere huid over de rest van je gezicht. Wil je meer weten over essentiële olie, kijk dan zeker mijn gratis workshop 'Essentiële olie, jouw highway naar meer welzijn',
Alle ingrediënten mengen en dan kan je ze ofwel samen met de make-up remover in de pot doen, óf je doet het in de sprayfles en laat de remover pads droog tot je ze gebruikt.

Natuurlijke Make-up Remover: 2 fasen!

De meest bekende make-up removers zijn de 2 fasen removers, die je moet schudden voor gebruik. 
Soms is het namelijk tóch een aanrader om olie in je remover te hebben, zeker bij waterproof mascara werkt dat net ietsje beter. Het voordeel van zelf maken, is natuurlijk dat je zelf de hoeveelheid olie bepaald. 

Een leuk recept is: 50/50 rozenwater en olijfolie. Gewoon in een pompflacon, een pompje op een wattenschijfje en je bent zo klaar. Vind je de hoeveelheid olijfolie teveel, dan kan je daar wel een beetje mee spelen.Ook hier kan je eventueel weer een druppeltje essentiële olie aan toevoegen. Mijn favorieten voor de huid zijn lavendel en frankincense. Je kan ook het rozenwater vervangen door lavendelwaterOf de olijfolie door een andere olie.


Natuurlijke Make-up: olie!
Wanneer je stevige waterproof make-up gebruikt, is en blijft de meest aangewezen make-up remover olie. 
Je kan alle soorten olie gebruiken: olijfoliekokosoliejojoba-olieamandelolie... Ook hier weer zou ik zelf essentiële olie toevoegen (ik ben er gek op, valt het op? 😉)
Je kan deze gewoon puur op een watje doen en de make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. 
Voor de heel gevoelige huid, kan je gaan voor baby-olie.
Maar zoals ik reeds aanhaalde, zijn veel vrouwen niet zo gek van olie op hun ogen.

Natuurlijke Make-up Remover: honing!

Honing is niet alleen superlekker in de keuken maar ook een echte weldaad voor je verzorging. 
Het verwijdert vuil en onzuiverheden zodat puistjes voorkomen worden, maar het helpt ook de vochttoevoer in de huid regelen zodat ook de rijpere huid er baat bij heeft. 
Honing is zo geschikt voor élk huidtype. Zelfs de zeer gevoelige huid, omdat honing heel zacht en verzorgend is. 

Als make-up remover doe je een beetje honing met een druppeltje amandel-olie op een wattenschijfje om je oogmake-up weg te halen. 

De rest van je gezicht kan je puur met honing en water reinigen. Aanbrengen op gezicht, hals en decolleté. Masseer zachtjes in en spoel af met warm water. Je huid zal zijdezacht achterblijven.
0 Comments

Leave a Comment