De kracht van essentiële oliën voor een betere slaap

De kracht van essentiële oliën voor een betere slaap
Slaap is onmisbaar. Het is het fundament van een gezond leven, staat centraal in ons welzijn en beïnvloedt alles van onze productiviteit tot onze immuniteit. Toch worstelen velen van ons met slapeloosheid of kwalitatief slechte slaap, waardoor we ons uitgeput en gefrustreerd voelen. Gelukkig bestaan er natuurlijke hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan een betere slaap: essentiële oliën...

Read more...

Stress en fertiliteit

"Stress is slecht voor de fertiliteit"... Ik steigerde bij deze zin toen wij in een fertiliteitstraject zaten. "Gewoon niet aan denken en dan komt het vanzelf".... Grrrr... Ik denk dat elke ferti-mama of wensmama zich hier vast in herkent. Want probeer maar eens 'er niet mee bezig te zijn' wanneer je van echo naar echo rent, jezelf dagelijks lekprikt en alles en iedereen moet wijken voor jouw 'schema'. ON-MO-GE-LIJK!
En steevast kwam er dan de verdediging: 'ja maar ik ken zoveel vrouwen die stress hebben en wél zwanger zijn geworden!'
Wat is daar nu van? Over stress, lowtoxlifestyle en afschakelen...

Read more...

Ervaringsverhaal: Tips bij vroeggeboorte

Onlangs was ik aan het scrollen in de facebookgroep van 'de Verdwaalde Ooievaar', een community van vrouwen (en mannen) die moeilijk zwanger geraken, en ik kwam daar mooie tips tegen van de ene mama tot de andere in verband met een vroeggeboren kindje...
Read more...

Gluten- en lactosevrije béchamelsaus

We kennen allemaal de bekende witte béchamelsaus die heel simpel met boter, bloem en melk gemaakt wordt. Vol gluten én zuivel dus. Niet goed! Maar waarom zou je überhaupt glutenvrije en lactosevrije béchamelsaus maken?  

Read more...

Stories the feet can tell: wie was Eunice Ingham?

Storm Eunice raast door het land terwijl ik deze blog schrijf. Geen toeval natuurlijk, want de storm gaf me toch wel de inspiratie voor dit blog. Eunice is namelijk geen onbekende naam in de reflexologie, ze wordt zelfs de moeder van de reflexologie genoemd, en aldus moet ik elke keer aan haar denken als ik in het nieuws haar naam hoor. Dus ik dacht, laten we haar maar eens in het licht zetten nu. 

Read more...
 
Read Older Updates