Ervaringsverhaal: Tips bij vroeggeboorte

Onlangs was ik aan het scrollen in de facebookgroep van 'de Verdwaalde Ooievaar', een community van vrouwen (en mannen) die moeilijk zwanger geraken, en ik kwam daar mooie tips tegen van de ene mama tot de andere in verband met een vroeggeboren kindje...
Read more...

Gluten- en lactosevrije béchamelsaus

We kennen allemaal de bekende witte béchamelsaus die heel simpel met boter, bloem en melk gemaakt wordt. Vol gluten én zuivel dus. Niet goed! Maar waarom zou je überhaupt glutenvrije en lactosevrije béchamelsaus maken?  

Read more...

Stories the feet can tell: wie was Eunice Ingham?

Storm Eunice raast door het land terwijl ik deze blog schrijf. Geen toeval natuurlijk, want de storm gaf me toch wel de inspiratie voor dit blog. Eunice is namelijk geen onbekende naam in de reflexologie, ze wordt zelfs de moeder van de reflexologie genoemd, en aldus moet ik elke keer aan haar denken als ik in het nieuws haar naam hoor. Dus ik dacht, laten we haar maar eens in het licht zetten nu. 

Read more...

Een olie voor mijn mama hartje

Mijn mama hartje had een troost olietje nodig! Want had ik mij afgelopen dinsdag een bult verschrokken! Ik zat aan de laptop online opleiding te volgen toen ik plots gestommel hoorde op de trap. Een huilende Bowen (mijn 4jarige zoon) en een hoofdschuddende Baldo (mijn echtgenoot) stonden plots naast mij in de praktijk....


Read more...

De soep van oma : zo werkt herinnering

Het brein is eigenlijk gewoon lui. In plaats van in een nieuwe situatie steeds opnieuw een emotie te creëren, gaat het brein zoeken in de herinneringenkast naar voorgaande, vergelijkbare elementen en matcht daaraan de emotie van toen, om nu te hergebruiken.  
Elke manier van reageren in de tegenwoordige tijd, zijn dus een gevolg van ervaringen uit het verleden.... Maar wat als die emotie jou niet meer dient?

Read more...
 
Read Older Updates