Met je blote voeten in het gras lopen, heeft zo zijn voordelen.

Ik weet nog dat ik als kind gewoon naar buiten rende, hup het gras in... 
En omdat ik toch sowieso nooit schoenen aan wou, was dat uiteraard op blote voeten...
's Ochtends, 's avonds, winters, zomers... het maakte niet uit.

En wat me dan nu opvalt: ik had het 
ook nooit koud als kind!

De laatste tijd zie ik regelmatig op facebook voeten opduiken, bloot in de sneeuw...
Dus er moet toch iets bijzonders aan zijn? 
Tijd om dus zelf ook terug met mijn blote voeten het gras in te duiken en uit te zoeken waarom zoveel mensen dit nu doen.
Aangezien het dus de afgelopen dagen lekker heeft gesneeuwd, en het vriest dat het kraakt (-9,5 graden Celsius stond er vanmorgen op de thermometer!), werd het een koude wandeling, zeer koud, BRRRR...


De ervaring? Nu ja, koud... pijnlijk koud zelfs... zo koud dat ik niks eens voelde toen ik terug onze ijzeren trap omhoog liep op mijn blote voeten. Prikkelend en dof...

En op dat moment wist ik: ik ga opzoeken wat de voordelen zijn! Hier moest echt iets tegenover staan!
Dus gauw weer naar binnen, voetjes afgedroogd, dikke sokken aan, en wauw!!! Wat een sensatie! 
Algauw kwam het eerste voordeel tevoorschijn: hoe koud mijn voeten in de sneeuw voelden, zoveel te warmer werden ze nu!

Dus wat doet dat nu met jouw voeten in de dauw of in de sneeuw?
Ik zocht het voor je op en hier komt ie:

* het versterkt je immuunsysteem
* je krijgt er energie van door de dag en je kan er 's avonds beter van slapen (als dat geen win is!)
* het helpt tegen hoofdpijn
* het versterkt de voeten, de voetboog (preventief tegen platvoeten dus) maar ook de pezen, de spieren en alle verbindingen daartussen
* het maakt de organen in de buik sterker. Want onder de voeten, op de zool, liggen alle reflexzones van onze organen. Zo doe je eigenlijk een stukje reflexologie bij jezelf.
* Je blote voeten op de grond laat je beter aarden
* het stimuleert de kuitspierpomp en de doorbloeding in de benen
* het is stress-verlichtend (en kunnen we dat niet allemaal wel eens gebruiken? ;-) ) 
* het voorkomst zweetvoeten én voetschimmel

En volgens mij maakt het je ook beter resistent tegen de koude. Want als je kan ontspannen in de kou, hem gewoon kan toelaten, dan voelt het eigenlijk lang zo erg niet. Zoals ik eerder al zei, als kind voelde ik nooit kou!

Ik botste in mijn zoektocht ook op Wim Hof. Hij wordt de Iceman genoemd en heeft verscheidene boeken geschreven over de voordelen van ijsbaden, voor body, mind en spirit! Zijn boek 'De Wim Hof Methode' (een simpeler titel kan natuurlijk niet :-) ) staat alvast op mijn verlanglijstje. Ik ben heeeeel erg benieuwd wat hij te vertellen heeft.

Niks dan voordelen dus! Ik ga het alvast de komende tijd elke dag proberen en zien wat het voor me doet. 
En nu jij dit ook weet, kan je lekker mee doen :-D Let wel, als je dit in sneeuw doet, wel best in beweging blijven en niet te lang, je wil de kleine haarvaatjes in je voeten niet kwetsen. 30 seconden is eigenlijk al genoeg om van de voordelen te 'genieten'

Wil je je voeten achteraf nog eens extra verwennen, dan kan je ze altijd insmeren met essentiële olie. Ga je helemaal voor je immuunsysteem, dan zou je dat kunnen doen met thieves, in een draagolie. Wil je komaf maken met spanningen, dan kan je voor lavendel of stressaway gaan. 
Maar er zijn ook een aantal heerlijk verwarmende oliën. 
Ik som ze even voor je op.

Verdun de olie steeds in een draagolie.
Loop je in de zomer in het gras, is een verwarmende olie misschien niet nodig, maar kan je je voeten evengoed verwennen met een simpele lavendel- of frankincense-olie, die beiden een weldaad zijn voor je huid.
Gebruik wel steeds oliën van hoge kwaliteit, vertrouw enkel het puurste van puurste op je huid, want er zijn ook veel synthetische oliën op de markt en die wil je echt niet op je lijf hebben.
Daarom vertrouw ik steeds weer enkel op Young Living Oliën, want zij hebben de seed to seal garantie (alles in handen van aan het zaadje tot in het flesje) en een zeer hoge kwaliteits-standaard.
Maar daarover vertel ik wel eens in een andere blog.

Wil je meer weten over essentiële olie, dan ben je altijd welkom op mijn gratis online workshop.
Meldt je hier aan voor toegang!

;-)
0 Comments

Leave a Comment