Het verhaal van mijn praktijk begon bij voetreflexologie. Wij geraakten moeilijk zwanger en kwamen op de fertiliteitsafdeling terecht. Daar 'krijg' je 6 terugbetaalde pogingen (voor een stukje toch). Ik ga je de details ervan besparen, maar bij onze laatste pogingen wilden wij alles op alles zetten. Ikzelf wou eigenlijk opgeven, die behandelingen zijn mentaal en fysiek echt zwaar en ik had er genoeg van, hoe graag ik ook nog een kindje wou (we hadden een dochter uit onze allereerste behandeling). Maar mijn man wou toch nog alles op alles zetten zodat we ons achteraf niks konden verwijten.

Dus gingen we op zoek naar een complementaire toevoeging en ik kwam zo bij de voetreflexologe terecht. Ik ging helemaal verliefd terug naar buiten, verliefd op het beroep! Ik ging meteen op zoek naar verschillende opleidingen en het duurde geen weken of ik was ergens ingeschreven. Uiteindelijk begon ik trouwens hoogzwanger aan de eerste lessen.
En zo ontstond het idee van een eigen praktijk op termijn, ... om op mijn beurt anderen te kunnen helpen met hun kinderwens, of met andere welzijns-issues.
Wat is voetreflexologie?

De officiële definitie volgens beroepsvereniging BEVO luidt: 

"Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen." 

Deze definitie omhelst voor mij het hele plaatje van de reflexologie. Elk punt in ons lichaam weerspiegelt zich op punten in onze voeten (en tevens in onze oren, handen en gelaat). Een beetje macrokosmos tov microkosmos. Door met deze punten aan de slag te gaan, nemen we als het ware het hele lichaam onder handen. Ik maak zelf gebruik van zowel de westerse als oosterse reflexologie.

Ik heb deze technieken geleerd in een 3-jarige opleiding bij Golden Feet, een verdiepingsmodule bij de Levensschool en verschillende externe workshops zoals oa die van Hanne Marquardt, de grondlegster van de moderne reflexologie in Europa. 

Een sessie voetreflex kost bij mij €45 en duurt om en bij 45m tot een uur.

Via facebook messenger of sms kan ook. 
Ik ben een door de beroepsvereniging erkend voetreflexologe
Laten we connecteren!
 

             Praktijk San.T
Sandra Geusens

Sandra Geusens - voetreflexologe, aromazorger, coach

As, Limburg - sgeusens@hotmail.com - btw.: 0847468115


© copyright Sandra Geusens 2021