De soep van oma : zo werkt herinnering

Het brein is eigenlijk gewoon lui. In plaats van in een nieuwe situatie steeds opnieuw een emotie te creëren, gaat het brein zoeken in de herinneringenkast naar voorgaande, vergelijkbare elementen en matcht daaraan de emotie van toen, om nu te hergebruiken.  
Elke manier van reageren in de tegenwoordige tijd, zijn dus een gevolg van ervaringen uit het verleden.... Maar wat als die emotie jou niet meer dient?

Read more...

Terug naar school: tips om je kind te helpen concentreren

Terug naar school, het is weer even schakelen voor de kinderen. Herken jij dat ook? De kinderen beginnen die eerste week vol goede moed en dan plots valt het stilzitten, de focus en de concentratie toch wel tegen.
Mijn dochter maakt nu de omschakeling van kleuter naar het eerste leerjaar en het valt haar zwaarder dan we hadden verwacht. Gisteren waren daar al de eerste huiswerktranen.
Read more...

Terug naar School

Terug naar school, het moment zit er weer aan te komen. Hoe verloopt dat bij jullie? Gaat het vlotjes of is het toch wat moeilijk om de knop weer om te zetten? Plots opnieuw in een ander ritme, kids die misschien weer net wat vermoeider zullen zijn, die meer focus nodig hebben, meer prikkels te verwerken hebben, een humeur dat daaronder lijdt, en ga zo maar door... 
Niet overal loopt die eerste periode van een leien dakje...
Read more...

Emoties onder controle

Emoties onder controle houden... Wel, we zijn vrouwen en dat is niet altijd makkelijk. Onderhevig aan hormonale schommelingen, durven emoties zich wel eens opstapelen en op het foute moment of op een foute manier eruit komen. Of ze komen er niet uit, en je blijft ermee zitten. Dat gaat zich op den duur sowieso wreken.
Ik geef je een aantal tips om makkelijker met je emoties om te gaan.
Read more...

Het geheim van affirmaties!

Het geheim van affirmaties... is niet zo geheim, hoor 😉 Flauwe binnenkomer, I know... 
Maar de laatste jaren is er heel wat te vinden rond affirmaties en affirmeren is HOT! 🔥 Dus geheim is het niet. Maar wel belangrijk en dus blog ik er ook over, ook al is er al veel te vinden. (en stiekem zit er een geheim van mezelf in!)
Ik vertel je er alles over, en lees vooral tot het eind want ik doe je een stel affirmaties cadeau om te downloaden...
Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates