Mijn eigen fertiliteitsproblemen brachten mij bij de voetreflexoloog. En uiteindelijk begon ik - hoogzwanger - aan mijn opleiding reflexologie. Hoe mooi dat ik nu zélf vrouwen, koppels, kan helpen met hun kinderwens. Dat ik nu zélf een rustpunt mag zijn en ondersteuning mag bieden.

Wat kan voetreflexologie betekenen? Wat mag je verwachten? Hoewel er geen garanties kunnen gegeven worden, is het wel zo dat we met voetreflexologie heel wat ondersteuning kunnen bieden. Doel is jouw lichaam in een zo goed mogelijke conditie te brengen om een kindje te mogen ontvangen en dragen. Dat doe ik door rust in het lichaam te brengen, want in rust is het dat het voortplantingsstelsel op zijn best werkt. Maar ook de systemen en hormonen in balans brengen, de juiste reflexpunten gaan stimuleren of sederen, al naargelang jouw of jullie persoonlijke traject.
Maar dat is niet alles. Naast voetreflexologie geef ik jou ook de nodige tools waarmee je zélf aan de slag kan. Van voeding tot relaxatie tot supplementen... Je krijgt leefstijladvies op maat.
 
Dé surplus die je bij mij hebt, is mijn eigen ervaring op de fertiliteitsafdeling. Ik wéét hoe het eraan toe gaat, en ik weet hoe het voelt om steeds slecht nieuws te krijgen, wanneer de omgeving vaak niet begrijpt wat er in je hoofd omgaat.

Ik vraag voor fertiliteits-sessies daarom ook hetzelfde als voor de gewone sessies, ook voor de intake. De meeste reflexologen die fertiliteitssessies aanbieden, vragen gemakkelijk het dubbele voor de intake maar koppels worden financieel al hard genoeg belast door alle behandelingen dus ik wil de prijs betaalbaar houden. Ik weet dat ik daar zelf ook heel hard tegenaan liep.
Elke sessie kost dus gewoon €45. 

Ook wanneer je zwanger bent of zelfs na de bevalling kan ik je verder begeleiden, zowel jou als je kindje. 
Kan ik bij de reflexoloog terecht wanneer ik niet in medische behandeling ben?

Ja, dat kan. Vaak kiezen mensen ervoor om eerst te zien of ze op andere manieren aan de slag kunnen alvorens in de medische mallenmolen te stappen.

Kan ik bij de reflexoloog terecht als ik al in een medisch traject zit?

Ja, dat kan. Naast de medische begeleiding in het ziekenhuis kan je ook bij mij terecht voor aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van jouw traject kijken we naar hoeveel sessies er nodig zijn en op welk moment in jouw behandeling. 

Kan het kwaad voor de baby als ik reflexologie laat uitvoeren tijdens de zwangerschap?

Nee, dit kan geen kwaad. Als reflexoloog kunnen we niks aan het lichaam toevoegen en er ook niks uithalen. Het risico op miskramen blijft dezelfde als wanneer je geen reflexologie laat toepassen. Reflexologie kan er daarentegen net voor zorgen dat het lichaam in homeostase is, dat je lichaam dus in zijn beste staat is, dat de kwalen draagbaar zijn en dat je baby'tje goed zit
.
Is er garantie dat ik zwanger wordt?

Net zo min als dat er garanties zijn bij medische hulp, is er een garantie bij complementaire behandelingen. Ik wou dat ik je die garantie kón geven maar jammer genoeg is die er niet. Wat ik zélf heb ervaren tijdens mijn fertiliteitstraject en voetreflex-sessies, is dat ik veel rustiger bleef, emotioneel weerbaarder was. Is de kans groter op een zwangerschap? Rust speelt sowieso een rol. Ikzelf had 6 pogingen geen succes. Bij poging 6 had ik 2 voetreflex sessie gedaan, een derde kon niet doorgaan omdat de reflexoloog niet vrij was die dag. De 7e poging heb ik de volledige sessies kunnen doen en was ik zwanger.  Lag het aan de voetreflexologie of aan 'de tijd', dat is onmogelijk te achterhalen maar het krijgt voor mij het voordeel van de twijfel.

Is er iets dat ik zelf kan doen om mijn vruchtbaarheid te bevorderen?

Ja! Wanneer je bij mijn in begeleiding komt, krijg je ook 'huiswerk' mee in de vorm van onder andere levenstijladvies.

 


Laten we connecteren!
 

             Praktijk San.T
Sandra Geusens

Sandra Geusens - voetreflexologe, aromazorger, coach

As, Limburg - sgeusens@hotmail.com - btw.: 0847468115


© copyright Sandra Geusens 2021